Project Category: Kulturális műsorajánlatok 2020-2021

Home / Kulturális műsorajánlatok 2020-2021
Bogdán Zsolt Kányádi Kaláka est
Project

Bogdán Zsolt Kányádi Kaláka est

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.
Műfaja szcenírozott, zenés irodalmi est.

Dr. Ferenczi Enikő előadásai
Project

Dr. Ferenczi Enikő előadásai

Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakértő és terapeuta, a gyakorlati teológia megbízott tanára a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karán. Jelenleg a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetének doktorandusza.

Bogdán Zsolt Ady-est
Project

Bogdán Zsolt Ady-est

A „...függök ezen a zord élet-párkányon” című versestet a kétszeres UNITER- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész 2004-ben mutatta be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként. Azóta töretlen sikerrel játssza, hazai és külhoni versszerető közönségnek is.

Marosán Csaba műsorai
Project

Marosán Csaba műsorai

Marosán Csaba a Kolozsvári Állami Magyar Színház egyik legifjabb tagja. Közel 4 éve indított el egy egyszemélyes mozgalmat, melynek célja az irodalom terjesztése az iskolákban és templomokban